Главна / Вести / Србија / Бахатост на делу: Док се цела Србија бори за животе, у Шапцу организују ЖУРКЕ И НЕ ПОШТУЈУ НИКАКВЕ МЕРЕ

Бахатост на делу: Док се цела Србија бори за животе, у Шапцу организују ЖУРКЕ И НЕ ПОШТУЈУ НИКАКВЕ МЕРЕ

Захваљујући мерама републичке власти и Кризног штаба који чине врхунски стручњаци, са најмањим могућим бројем жртава изашли смо из ванредног стања.
Међутим, вирус још увек није потпуно елиминисан и поједине мере заштите остале су на снази. Оне важе за све грађане Србије, осим за оне који не поштују ни државу, ни мере, ни грађане.

Виђали смо то током протеклих дана приликом окупљања следбеника Димитрија Љотића, фашисте Бошка Обрадовића и његових присталица и партнера из Савеза за Србију испред зграде председништва Србије и испред српског парламента.

Осим што су демонстрирали насиље и још једном потврдили да је мржња њихова једина политика, показали су и врхунску неодговорност. Наиме, упркос препорукама и обавезним мерама, нико на тим скуповима није носио ни маске ни рукавице. Толико о њиховој бризи за грађане.

Исти пример неодговорности и непоштовања мера, ових дана је главна тема и у Шапцу, где један угоститељ, близак Душану Петровићу, у свом локалу свакодневно прави журке на које долази неколико десетина људи. Нико од присутних не носи маску, ни рукавице, а не поштује се ни ограничење о броју присутних. Посланици Скупштине Србије изгласали су 6. маја укидање ванредног стања, које је било на снази од 15. марта услед проглашења епидемије вируса Ковид-19, али су поједине ванредне мере остале на снази.

Тако је на снази остала забрана окупљања у затвореним просторима, одлазак на било какве прославе, породичне скупове, журке, рођендане или крштења није препоручљив бар до 15. јуна. Такође, на отвореном простору је дозвољено максимално окупљање 20 особа, уз поштовање свих препоруке Владе Србије и Кризног штаба. Никаква дешавања и догађаји, према препорукама, не смеју се организовати до 31. маја.

Такође, уведено је и правило да носимо маске и рукавице приликом одласка у угоститељске објекте који су почели са радом, а ова правила важе како за госте тако и за запослене у кафићима, кафанама и ресторанима, али у Шапцу имамо пример да један угоститељ не поштује препоруке које је струка издала и тиме угрожава јавно здравље и својих гостију и запослених.

Али, изгледа да у Шапцу за пријатеље Душана Петровића, који мисли да је власник града, не важе ни мере ни препоруке, али ни закони. Одавно је већ познато да је Петровић Шабац претворио у рај бесправне градње и градилишта без табли на којима су информације о томе ко и шта ради. У том смислу, ма колико скандалозно, није неочекивано то што његов пријатељ гради локал на самој обали Саве, усред заштићене зоне, у близини Шабачке тврђаве.

Пријатељство и пословно партнерство са Душаном Петровићем у Шапцу су дозвола за многе послове ван законских оквира. Тако загонетку како је могуће да било ко гради локал на градском шеталишту, као да му је то дедовина, решава прича која кружи међу Шапчанима да овај угоститељ, осим пријатељских има и пословне везе са Душаном Петровићем. Ипак, Шапчани се спремају да једне јунске вечери прославе ослобођење од најгоре власти у историји града.

Извор: СД

Check Also

Вучић: Србија четврта у Европи по стопи вакцинације, брзо и друга

Србија је тренутно четврта у Еворпи по стопи вакцинације у односу на број становника, а …