Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић о ставу Енгел и Олбрајт да је окренуо САД против Приштине

Вучић о ставу Енгел и Олбрајт да је окренуо САД против Приштине

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да није случајно што Србија, када је реч о решавању косовског питања, много више очекује од председника Доналда Трампа, него од представника неких ранијих администрација.

Коментаришући оцене албанског лобисте, сенатора Елиота Енгела и америчке државне секретарке из времена председника Била Клинтона Медлин Олбрајт, да води политику око Косова “гвозденом песницом” и да је успео да окрене Америку против Приштине, Вучић је рекао да је реч о веома важним људима који су напали њега и Србију и истакао да ће он наставити да се бори за своју земљу.

“То показује да би ти људи само желели да Србија призна независно Косово и да нема својих легитимних захтева. Није ни мало случајно што је нама, нећу да кажем лакше, јер није нимало лако, али да много више очекујемо од администрације председника Трампа и његових сарадника, него од госпође Олбрајт и господина Енгела”, рекао је Вучић.

Он је рекао да ће наставити да се бори за Србију, јер је то његов посао.

“Никакву песницу нисам употребљавао, само сам се трудио да имамо слободан проток робе, капитала, људи и услуга”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је реч о важним људима, уз оцену да је та вест у Србији пропраћено уз невелику пажњу.

Како је рекао, Елиот Енгел је сенаторски доајен, најистакнутији албански лобиста из Бруклина, веома моћан човек.

“Нас је та трећа Призренска лига формирана 1946. године, где Албанци страховитим новцем финансирају албански лоби у Америци, највише коштала, много више него прва и друга Призренска лига”, рекао је Вучић.

Како каже, о Олбрајт и њеној снази, моћи не жели ни да говори, јер она има огроман утицај, посебно на демократску номенклатуру.

Вучић је рекао и да познаје председничког кандидата демократа Дзоа Бајдена веома добро, јер му је био и гост, а видели су се висе пута и у Минхену и Вашингтону.

Медлин Олбрајт, америчка државна секретарка из времена председника Била Клинтона, изјавила је да Сједињене Државе данас не помажу онолико колико су некада радиле у решавању спора између Београда и Приштине.

Она је у извештају током расправе Конгресног одбора за спољне односе, којим је председавао Елиот Енгел, рекла и да САД не помажу у решавању тог питања.

Председник Одбора за спољне послове Елиот Енгел, који је познати албански лобиста, рекао је да председник Србије Александар Вучић тренутно води политику око Косова “гвозденом песницом” и “чини све што може како би поткопао демократију на Косову”, покушавајући да подстакне друге земље да откажу признање Косова.

Енгел је оценио да се сада чини да се САД удаљавају од билатералних обавеза које су имале у прошлим администрацијама, почев од Клинтона, Буша и додао да га то растужује.

Извор: Танјуг

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …