Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска Митровица без заражених коронавирусом; Спирић: Настављамо са инфраструктурним радовима

Косовска Митровица без заражених коронавирусом; Спирић: Настављамо са инфраструктурним радовима

Косовска Митровица тренутно нема заражених коронавирусом – од 43 инфицираних од почетка епидемије, до данас , 40 је излечено, док су три пацијента нажалост преминула.

Епидемиолошка слика је из дана у дан све боља, па се и живот полако враћа у нормалу. Локална самоуправа почиње са обављањем редовних активности и наставља реализацију започетих пројеката.

Радови на изградњи потпорног зида у улици Рударске чете у Косовској Митровици , започети су јутрос и након завршетка радова општа безбедносна ситуација у овом делу града биће много боља, и када је реч о саобраћају и када се говори о станарима куће у чијем дворишту се радови изводе. Овај пројекат у износу од око два милиона динара, финансира Влада Србије, посредством Канцеларије за Косово и Метохију, у оквиру веобухватног пакета подршке и помоћи народу на Косову и Метохији.

“Неке пројекте смо започели па стопирали због Ковида, крећема са реализацијом огромних пројеката. Коначно, оно што смо обећали не тако давно, са замеником директора Канцеларије за КиМ Миљаном Ранђеловићем, крећемо да решавамо” рекао је након обиласка радова председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић и додао да се завршетак радова очекује за десетак дана.

Велики инфраструктурни пројекти се настављају. Према Спирићевим речима, неки од најважнијих пројеката су изградња кружног тока и фонтане, осам стамбених зграда са 96 стамбених јединица, мост ка Дудином кршу са прилазом, уређење зграде Самачког блока и стадион.

“Крећемо офанзивно, брзо, каснимо због пандемије. Бољитак ће осетити сваки грађанин, фокус је на сваком грађанину и у наредном периоду даћемо свој максимум. Поред овог пројекта, настављамо са стамбеним збрињавањем породица на Брду, у Сувом Долу” рекао је Спирић и подвукао да ће и надаље, бити пружена свака врста помоћи и подршке грађанима који се налчазе у стању социјалне потребе.

“Сви ови пројкети су показатељ да је држава Србија уз свој народ на Косову и Метохији, као што је показала и током епидемије”, нагласио је Спирић.

Гојко Орловић један је од деветоро станара куће, у чијој непосредној близини се подиже потпорни зид. Он је заправо и иницијатор овог пројекта.

“Ја бих да се захвалим најпре Канцеларији за КИМ и господину Спирићу, на испуњеном обећању које су дали пре око два месеца, да санирају овај оронули потпорни зид који је угрожавао комплетан пут горе. У то име им хвала и желимо свима срећан рад” каже Орловић.

Осврћући се на повољну епидемиолошку ситуацију, Спирић је додао да препорука о дистанци остаје као и остале опште мере, јер захваљујући поштовању налога медицинске струке, Митровица је извојевала ову малу победу коју би требало сачувати.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …