Главна / Друштво / Димитријевић: Електротехничка школа – школа све траженијих занимања

Димитријевић: Електротехничка школа – школа све траженијих занимања

Припреме за упис у овдашње средње школе су почеле, а вршиће се по препоруци Министарства просвете Републике Србије које већ пристижу, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, директор Електротехничке школе „Михајло Пупин“ у Сушици Милан Димитријевић.

„По препоруци Министарства просвете, која нам је стигла јуче, школска година се дефинитивно завршава крајем овог месеца. Стигле су и препоруке за оцењивање ученика, тако да ће се узимати у обзир све што је до сада урађено и оцене из првог полугодишта и онлајн активност и рад ученика“, казао је Димитријевић.

Он је истакао да ће сви ученици, који нису задовољни оценама имати прилику да их поправе у јуну.

„Ученици завршних година моћи ће да поправе оцене првог, другог и трећег јуна, а остали од 8.јуна имаће две недеље за поправљање оцена“, казао је Димитријевић.

У циљу анимирања будућих ученика, професори и ученици електротехничке школе урадили су промотивни спот, којим желе да будућим средњошколцима прикажу зашто изабрати баш ову школу.

„Ми се трудимо да сваке године на иновативан начин привучемо пажњу будућих средњошколаца. Наша школа је дефинитивно школа будућих занимања, тако и ове године имамо два врло занимиљива и тражена образовна профила, то су администратор рачунарских мрежа и електротехника рачунара“, истакао је директор ЕТШ.

Директор ове школе се на сваки начин труди да створи све наопходне услове за ученике, тако је у последњих неколико година оспособљено 9 кабинета за практично усавршавање ученика, а у плану је и отварање мини-кафебара, како ученици не би остали ускраћени и за то задовољство.

Оно што је, такође, интересантно јесте да професори у овој школи већ неколико месеци издвајају одређену суму новца која иде у посебан фонд намењен за стипендије ученика, а све то у циљу подстицаја ђака.

Check Also

Пиано за Магдалену

Братство манастира Светих Архангела поклонио је Магдалени Савић из Батуса код Липљана дигитални пиано. Магдалена …