Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Руска помоћ подигла морал грађанима Србије

Ђурић: Руска помоћ подигла морал грађанима Србије

Помоћ руских војних стручњака током епидемије корона вируса имала је велики морални значај за српски народ, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић у интервјуу за руску агенцију ТАСС.

Он је рекао да у време изазова државе и народи треба једни другима да конкретним поступцима солидарности покажу да нису сами у невољи, што нарочито важи за земље са традиционално пријатељским и братским односима.

“Сигуран сам да је присуство руских војних стручњака, поред доприноса војној сарадњи између наше две земље, имало прво и најважније морални утицај на спремност грађана Србије да издрже тешке недеље и месеце борбе против невидљивог и углавном непознатог непријатеља”, рекао је Ђурић.

Ђурић каже и да ће се помоћ Русије памтити и ценити дуго у Србији зато што је пријатељ који прискочи у невољи прави пријатељ.

Он је приметио да је солидарност међу земљама и народима од огромног значаја у пандемији корона вируса, а од кључног значаја је да сви помогну онима којима је помоћ најпотребнија, макар она била и симболична.

“Верујем да то треба да постане принцип међународних односа у периоду после корона вируса”, закључио је Марко Ђурић.

Извор: Танјуг

Check Also

Манифестација “Дани јоргована” у недељу у Брњаку

Под покровитељством Канцеларије за КиМ и Општине Зубин Поток, Дом културе Стари Колашин  организује традиционалну …