Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Приштина је још једном показала да су тековине европске цивилизације мртво слово на папиру

Канцеларија за КиМ: Приштина је још једном показала да су тековине европске цивилизације мртво слово на папиру

Приштина је данас, после неколико дана ирационалне и хистеричне кампање против српских здравствених радника, учинила незамисливо, забранивши групи од 20 лекара и медицинских сестара из централне Србије да преко административног прелаза Мердаре кроче на Косово и Метохију – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Нема јасније и огољеније потврде да је у Приштини шовинизам прокламован као друштвена вредност, и да у атмосфери мржње коју систематски стварају приштински политиканти нема места ни за најелементарније обзире хуманости.

Српски здравствени радници су спречени да ступе на Косово и Метохију, иако су тамо рођени и провели већи део свог живота, под изговором да немају косовске радне дозволе.

Према њима је на тај начин почињен двоструки злочин, јер након што су били приморани да се својевремено пред подивљалим албанским шовинизмом склоне у централну Србију, сада им се не дозвољава ни да испуњавају своју хуману дужност, као што су то чинили и до сада не правећи разлику по вери или нацији.

Користећи бесмислене административне изговоре, Приштина је још једном пљунула на човечност и показала да су тековине европске цивилизације на самопроглашеном Косову мртво слово на папиру, и зато захтевамо од међународне заједнице и њених представника на терену да заузму најоштрији став према оваквој антихуманој и злочиначкој пракси – наводи у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију.

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …