Главна / Друштво / Помоћ у лековима за старе и хронично оболеле у Општини Обилић

Помоћ у лековима за старе и хронично оболеле у Општини Обилић

Приоритет Кризног штаба Привременог органа Општине Обилић,  са измештеним седиштем у Племетини, у овом тренутку је обезбеђивање лекова за стара лица и хроничне болеснике којих је на овом пордручју поприличан број.

Председник  Привременог органа Општине Обилић Горан Данчетовић каже да су у  току ванредне ситуације за 407 породица, обезбеђени и подељени  хигијенски и прехрамбени пакети, а за око 600 људи набављени су потребни лекови.

“Приоритет су нам хронични билесници, дијабетичари и особе са малигним обољењима. Све ово не бисмо могли да нам није помоћи Канцеларије за Косово и Метохију, наших лекара и медицинског особља из Дома здравља Обилић, рекао је за РТВ Грачаница председник Привременог органа Општине Обилић Горан Данчетовић.

Посебан акценат је стављен на Србе који живе у Обилићу и који су и пре пандемије живели у тоталној изолацији.

“Најкритичније нам је било око набавке лекова, људи овде најчешће своју терапију набављају из централне Србије,  али сада им ситуација са коронавирусом то не дозвољава,” истакао је члан Кризног штаба Општине Обилић Зоран Ђорђевић.

С обзиром на велики број хроничних болесника на овом подручју,  који директно зависи од узимања редовне терапије, сувишно је рећи колико њима лекови у овом тренутку значе.

Мештанин из Црквене Водице Предраг Ђорђевић рекао је да им прописаних сат и по времена за кретње није довољно да набаве све што је потребно, за тих сат и по времена не могу да стигну до Митровице како би набавили лекове. Изразио је велику захвалност јер неко мисли на њих.

Од увођења ванредних мера због коронавируса Кризни штаб Привременог органа Општине Обилић обезбедио је брашно, пакете са основним животним намирницама и средствима за хигијену за више од 400 српских и неалбанских,  социјално угрожених породица на овом пордучју.

Check Also

Подељене саднице свим учесницима такмичења “Најлепше двориште општине Грачанице”

Јуче су представници ТО Грачанице и ЈКП Екологије поделили саднице у складу са такмичењем „Најлепше …