Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: У српским срединама нема новооболелих, излечене две особе

Ђурић: У српским срединама нема новооболелих, излечене две особе

У српским срединама на Косову и Метохији у протекла 24 сата није забележен ниједан случај корона вируса, док су две особе из Лепосавића излечене.

Од почетка избијања пандемије у српским срединама оболело је укупно 116 особа, девет је преминуло, а излечено је 99 људи.

У последња 24 сата тестирано је 30 особа, наводи се у дневном извештају који је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић објавио на Инстаграму.

Највише оболелих било је у Северној Митровици њих 43, од којих је троје преминуло, а 40 је излечено. У Лепосавићу су корона вирусом инфициране 24 особе, а 15 их је излечено, а четворо преминуло. У Звечану је заражено 25 особа, излечено 24, један преминуо, док је у Зубином Потоку од 24 оболела, излечено 20 пацијената и један преминуо.

“У општинама Звечан и Исток поделили смо лекове за 107 лица. У општини Косовска Митровица поделили смо социјално угроженим породицама 81 пакет помоћи са храном и хигијенским средствима које је донирао УНМИК”, наводи се у извештају.

Канцеларија за Ким је у општини Лепосавић обезбедила и поделила лекове и храну за 257 лица. У општинама Обилић, Вучитрн и Косовска Каменица обезбеђено је и подељено лекова за 103 лица.

У општини Пећ Канцеларија је обезбедила семенски материјал манастирима Пећка патријаршија и Будисавци.

Извор: Танјуг

Check Also

Здрава породица и предан рад су рецепт за срећу у животу

Да пензионерски дани могу бити слатки као овогодишњи род грожђа у Великој Хочи, говори пример …