Главна / Вести / Србија / У Србији 114 нових случајева корона вируса, преминула 2 пацијента

У Србији 114 нових случајева корона вируса, преминула 2 пацијента

Према последњим подацима, у Србији је регистровано 114 нових случајева коронавируса. Преминула су још два пацијената. Епидемиолози упозоравају да је вирус и даље присутан и да је прерано за опуштање.

Након дана са најмање новозаражених, упозорење епидемиолога – вирус је и даље присутан, прерано је за опуштање.

Директорка Института за јавно здравље Батут Верица Јовановић рекла је за РТС да епидемија Ковида посустаје, али још траје.

Додала је и да је од 5. маја до сада тестирано стотинак породица у оквиру студије колективног имунитета, у првој фази је планирано 1.000.

Због пораста броја нововоболелих у Врању поново је активирана ковид 2 болница, која је била затворена крајем априла. Примљена су од јуче 52 пацијента.

Данас је заседао кризни штаб у Врању, који је донео одлуку да нико на јавним местима, у маркетима, кафићима не сме да се појави без заштитне маске и рукавица. Грађани су обавезни да држе и физичку дистанцу.

Седници Штаба је присуствовао и министар за рад Зоран Ђорђевић, који је представио систем по којем ради Кризни штаб Владе Србије, како би и у Врању следили тај пример.

“Најбитније је да се сви нови случајеви потпуно изолују, али и да се интензивирају надзори санитарних инспектора у фабрикама у Врању, с обзиром на то да су они надлежни за контролу спровођења превентивних мера”, навео је Ђорђевић.

Министар је додао и да ће Инспекција рада вршити појачане надзоре у овом граду, како би контролисала безбедност и здравље на раду, али и поштовање радничких права.

Ђорђевић је истакао да Здравствени кризни штаб у Врању о свему мора да обавештава Кризни штаб Владе Србије.

Извор: РТС

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …