Главна / Вести / Србија / Вучић: Градимо будућност и сигурност наших грађана

Вучић: Градимо будућност и сигурност наших грађана

Председник Србије Александар Вучић је, обилазећи радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије у Београду,  истакао да “градимо будућност и градимо сигурност наших грађана”. 

Вучић је, током обиласка, рекао да су грађани управо у протеклом периоду видели колико је важно здравство и да новац уложен у клиничке центре и болнице “није бачен у бунар”, већ да је то врло важна ствар.

Навео је да ће КЦС имати и најмодернију опрему, те додао да не смеју ни клинички центри у Новом Саду и Крагујевцу да заостају.

Он је накратко поразговарао са радницима, захвалио им се на марљивости и труду и пожелео срећан рад.

Са председником су радове обишли и министар здравља Златибор Лончар, градоначелник Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић, директор КЦС Милика Ашанин.

Радови на обнови КЦС почели су у августу 2018. године када је најављен пројекат вредан 110 милиона евра који ће имати две фазе.

Вучић је радове обишао и у априлу прошле године када је истакао да је улагање у КЦС од највећег, капиталног значаја за Србију, јер је реч о огромном новцу који се улаже за изградњу нове зграде Клиничког центра и обнову старе.

После изградње и обнове КЦС ће се простирати на око 30.000 квадрата и добити 930 нових лежајева, од којих 200 нових у интензивној нези.

У првој фази КЦС ће, како је раније најављено, добити комплетно нов ургентни центар са 500 нових кревета од којих 150 на интензивној нези, 30 операционих сала, нуклеарни центар, нове ординације, проширену лабораторију.

Главни извођач радова је конзорцијум који чине “ГХ холдинг” и “Делта инжењеринг”, а на градлишту је свакодневно више од 300 радника.

Прва одлука о изградњи КЦС донета је 1973. године, радови су почели 1976. године, а зграда Поликлинике отворена је 1987. године.

Извор: ТВ Мост, Т а н ј у г

Check Also

ММФ потврдила раст српског БДП од 6,5 одсто

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) одржала је продуктивне разговоре са српским властима о политикама за …