Главна / Вести / Косово и Метохија / На северу КиМ почели да раде стоматолози, физиотерапеути, фризери и козметичари, таксисти чекају трећу фазу попуштања мера

На северу КиМ почели да раде стоматолози, физиотерапеути, фризери и козметичари, таксисти чекају трећу фазу попуштања мера

Покрајинско Министарство здравља објавило је синоћ нови распоред кретања за грађане у оквиру друге фазе релаксације мера предузетих у правцу сузбијања ширења коронавируса на Косову и Метохији. Према новом распореду, који је почео данас и траје до 1. јуна, грађани ц́е имати прилику да излазе два пута дневно, два сата ујутро и два сата поподне. На Косову и Метохији је, до сада, кретање грађана било ограничено на 180 минута, односно по 90 минута пре и после подне.

У оквиру друге фазе ублажавања мера предузетих против пандемије коронавируса, од данас се примењује нови распоред кретања грађана – по два сата ујутру и увече.

После два месеца, поново раде стоматолози и физиотерапеути, фризерски и козметички салони.

“Протекла два месеца нисмо радили због пандемије. Од данас смо званично почели са радом, настављамо уз препоруке струке придржавања свих епидемиолошких мера. Мере предострожности су такве да пацијенти морају да уђу са рукавицама, маску не могу носити код нас из објективних разлога. Надамо се  да ће и ове мере ускоро бити укинуте”, рекао је Ненад Поповић, стоматолог.

Што се почетка рада такси удружења у Косовској Митровици тиче, они ће морати да сачекају трећу фазу ублажавања мера, потврдио нам је портпарол КПС-а Бранислав Радовић.

Према његовим речима, по плану Министарства здравља и покрајинске владе, такси удружења, свој рад могу да наставе тек у наредној фази попуштања мера која ступа на снагу 1. јуна.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …