Главна / Вести / Косово и Метохија / У Прилужју служен парастос убијеним мештанима на данашњи дан 1999.године

У Прилужју служен парастос убијеним мештанима на данашњи дан 1999.године

На данашњи дан, 18.маја 1999.године , у атару села Прилужје зверски је убијено шесторо мештана овог села. Тог дана убијени су Бојковић Слободан, Здравковић Предраг, Милетић Славујко, Здравковић Милован, Здравковић Славиша, и  Војиновић Мирослав. Поводом 21.годишњице од овог стравичног злочина у центру Прилужја, испред спомен плоче служен је парастос невино страдалима.

„Положили су своје животе само из разлога што су исповедали своју веру и чувачи свој српски идентитет. Ми их нећемо заборавити јер су они наш узор да треба исповедати нашу веру и када је најтеже, и да је се не требамо стидети“, казао је у беседи протојереј Милан Којић.

Починиоце овог, као и многих других злочина над Србима, још увек нијестигла рука правде.

„Данас је један од најтужнијих дана за прилужје. Двадесет један година је прошла а правде нема, нас је све мање овде и то је нешто што јако боли“, рекла је мештанка Прилужја Сунчица Машић.

„Они су дали живот за наше боље сутра, за нашу свету српску земљу, Косово и Метохију“, истакао је Аца Мишић.

Ове године, због ванредних мера, изостала су меморијална спортска такмичења, која се у овом селу традиционално одржавају поводом дана сећања на мучки убијене мештане Прилужја.

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …