Главна / Друштво / Допремљени пакети помоћи за социјално угрожене у општини Грачаница

Допремљени пакети помоћи за социјално угрожене у општини Грачаница

У магацин кризног штаба општине Грачаница у Лапљем Селу допремљено је 345 пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену, који су намењени српским и неалбанским социјално угроженим породицама. Помоћ су обазбедили немачка невладина организација „Help“, шведска агенција за развој и дански савет за избеглице.

„Највише пакета иде за општину Грачаница. Помагали смо и здравствене институције и полицију заштитним маскама, које су направили наши волонтери. Поделили смо око 3.000 масака институцијама на Косову“, казао је испред НВО „Help“, Адем Сулејман.

Пакети помоћи најпре су подељени становницима контејнерског насеља у Грачаници, који су општини и организацијама и зразили захвалност.

„Хвала председнику општине Грачаница и свим људима који нам помажу. Ово није први пут да нам помажу, већ су нам доносили помоћи и никад нас не забораве, хвала им а на томе“, казао је Зоран Илић.

„Ми смо овде стварно угрожени има и старијих и млађих који не могу да ходају и одговара нам свима када овде донесу помоћ“,  рекла је Светлана Данић.

„Помоћ нам много значи, има и хране и хигијенских производа, баш све што нам треба“, истакла је  Десанка Божовић.

„Помоћ је намењена социјално угроженима. Најпре смо је донели контејнерском насељу на Падалишту,  затим следи насеље Берген у Угљару, а потом и све социјално угрожене породице, којима је помоћ у овом тренутку потребна“, истакао је директор Одељења за здравство општине Грачаница Александар Поповић и додао да је помоћ намењена и мањинским заједницама.

У немачкој невладиној организацији „Help“ кажу, да док трају ванредне мере, њихов приоритет биће пружање помоћи саоцијално угроженим породицама из неалбанских заједница.

 

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …