Главна / Вести / Косово и Метохија / Међуградски саобраћај на Косову и Метохији само уз посебну дозволу

Међуградски саобраћај на Косову и Метохији само уз посебну дозволу

Министарство здравља саопштило је данас да ће функционисање међуградског саобраћаја на Косову, у оквиру друге фазе релаксација мера, бити могуће само уз посебну дозволу, преноси Газета Експрес.

Извршни директор друмског саобрацћаја на КиМ Ружди Куртишај истакао је да грађани имају потребу за коришћењем тог типа превоза, али да је због ограниченог кретања, то тренутно тешко изводљиво.

“Не могу да препоручим компанијама да почну да раде, јер је то кршење закона. Када говоримо о олакшавајућим мерама за нека предузећа, због велике потребе грађана и запослених да путују аутобусима, то сада није могуће. Аутобуси су ван функције због тога што још нема одлуке којом би се одобрио рад тих предузећа. Рецимо да грађани у року од два сата, колико им траје слобода кретања, могу да стигну до Приштине из Призрена, али како ће се вратити назад”, поручио је Куртишај.

Према његовим речима, не може се говорити о редовном превозу заснованом на међуградском распореду путовања, без олакшавања мера за кретање грађана.

“То је неусаглашавање између институција, било би добро да се то питање реши”, рекао је Куртишај.

Истакао је и да је тема иницирана у контакту са Министарством здравља, али да до састанка није дошло.

“Позвали смо 15. маја званичнике Министарства здравља да разговарамо о овом питању, али не знамо разлоге њиховог одсуства са састанка. Можда нису били спремни да разговарају о друмском превозу”, оценио је Куртишај.

Извор: Косово онлине/Газета еxпресс

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …