Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Нема новооболелих у српским срединама на Косову и Метохији

Ђурић: Нема новооболелих у српским срединама на Косову и Метохији

Нема нових случајева заражених коронавирусом у српским срединама на КиМ, а до данас је укупно оболело 116 особа, излечене су 103, а преминуло је 9 лица, наводи се у саопштењу које је на свом Инстраграм налогу поставио Марко Ђурић.

Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (24), Зубиног Потока (24). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (1), Студентски центар Косовска Митровица (2), КЦ Крагујевац (1).

“Од четири излечена лица у последња 24 часа два су из Лепосавића и два из Зубиног Потока. Данас није било тестирања на северу КиМ. У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа била су два прегледа у Ковид-19 амбуланти. Пацијент упућен из ДЗ Штрпце је хоспитализован и тестиран”, навео је директор Канцеларије за КиМ.

У општини Витина подељени су пакети хране и хигијенских средства које је обезбедио УНМИК социјално угроженим породицама. У општинама Косовска Каменица, Исток, Ораховац, Гњилане и Звечан обезбеђени су лекови и пакети хране, у општини Ново Брдо пакети помоћи социјално угроженим породицама.

Народна кухиња Рашко призренске епархије ”Мајка девет Југовића” свакодневно припрема оброке за више од 2.000 особа широм Косова и Метохије. У време пандемије вируса Ковид-19 број корисника се додатно повећао. Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је скоро 23 милиона динара за плате радника народне кухиње.

Извор: Танјуг

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …