Главна / Вести / Србија / Брнабић: Кризни штаб данас о отварању административних прела

Брнабић: Кризни штаб данас о отварању административних прела

Кризни штаб данас ће размотрити питање евентуалног отварања административних прелаза између централне Србије и Косова и Метохије, најавила је премијерка Ана Брнабић.

“Инстистираћу да се то реши што је пре могуће, то нам је у највећем интересу. Видећемо да то решимо”, рекла је Брнабић јуче новинарима.

На питање о односима Београда и Приштине током кризе изазване корона вирусом, Брнабић је казала да се Србија током читаве кризе трудила да има добру регионалну сарадњу и подржи све регионалне партнере, без обзира на разлике и конфронтације, истичући да је у претходна два месеца најважније било сачувати животе и здравље људи.

Србија је, каже, у тешким околностима помагала свима у региону кроз континуирани извоз кисеоника, донацију тестова, извоз брашна и осталих прехрамбених производа.

Премијерка је казала да је током кризе постојала одређена комуникација са Приштином, те да се влада трудила да ти односи буду бољи него иначе, а у интересу живота и здравља људи.

“Не бих говорила како је Приштина на то реаговала, то није важно, већ како смо ми реаговали и какво смо лице показали. Када смо донирали 1.000 тестова Приштини, нисмо желели да убирамо политичке поене. То је била још једном пружена рука региону”, рекла је Брнабић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић разговарао са Рамом и Ковачевским, сутра у подне одлука о учешћу на самиту у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму да ће сутра у подне бити објављена …