Главна / Друштво / Аритоновић: Мештани Лапљег Села и Преоца ускоро ће се ослободити смрада из реке Грачанке

Аритоновић: Мештани Лапљег Села и Преоца ускоро ће се ослободити смрада из реке Грачанке

Мештани Лапљег Села и Преоца почетак сунчаних дана не могу да искористе за боравак у својим двориштима због како кажу несносног смрада који се у овим претежно српским селима шири a допире из реке Грачанке, а овај проблем траје већ годинама уназад.

Директор одељења за инспекцију Општине Грачаница каже да је епидемија изазвана Ковидом-19 привремено зауставила радове на санацији овог проблема али само за време трајања епидемије, Општина ће наставити да се бавим овим проблемом конкретно када то услови дозволе.

“Одељење инспекције у сарадњи са другим одељењима Општине Грачаница на челу са председником Срђаном Поповићем већ увелико ради на санацији овог проблема. Интензивно радимо на пројекту санирања канализације и тока реке Грачанке и израда овог пројекта је при самом крају,” рекао је директор одељења за инспекцију Милош Аритоновић.

Проблем на који мештани Лапљег Села и Преоца указују већ три године, гласно апелују на све надлежне институције чак и протестима али се очигледно њихов глас не чује.

“Овај проблем траје већ неко време, и сваке године се суочавамо са све већим бројем људи који имају се јављају са истим. Надали смо се помоћи Министарства за заштиту животне средине, разговарали смо и са градоначелником Приштине и сви су они свесни да проблем не потиче из саме Грачанице. Радили смо и контролу воде из реке Грачанке видели смо да између осталог вода из реке садржи тешке метале. Понављам, пројекат је при самом крају, надам се да ће мештани ових села бити стрпљиви још мали јер ћемо наћи решење, да је епидемиолошка ситуација била повољна ми бисмо већ започели са решавањем овог проблема,” додао је Аритоновић.

 

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …