Главна / Друштво / Аритоновић: Одељење инспекције наставиће са провером исправности рада објеката у Грачаници

Аритоновић: Одељење инспекције наставиће са провером исправности рада објеката у Грачаници

Одељење инспекције Општине Грачаница почело је увелико са провером исправности рада, услуга, хране и хигијенских услова ових објеката, након што су у оквиру друге фазе, поред новог распореда кретања,  почеле  са радом и неки угоститељски објекти ( кулинарске услуге за понети.), фризери, стоматолози, физиотерапеути, трговци и зелене пијаце.

“Сви инспектори из Општине Грачаница били су ангажовани за време трајања епидемије, и сви они су се фокусирали само на један проблем а то је коронавирус. Све мере које су прописале надлежне институције спроведене су у потпуности и мислим да је одељење инспекције одрадило један добар посао што се епидемије тиче, надам се да ће тако бити до краја,” рекао је за РТВ Грачаница директор одељења инспекције Милош Аритоновић.

Он је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачанице истакао да је највећи проблем са којим су се суочили било подизање цена основних животних намерница. На питање да ли је поновним увођењем такси дошло до поскупљења појединих производа, Аритоновић рекао да за сада таквих информација нема.

“На почетку смо се суочили са недостатком основних животних намирница а онда и са поскупљењем истих, али смо све то решавали у ходу тако да до већих проблема није долазило. А што се тиче услуга кафића и ресторана знамо да дуго ниси радили, али налажемо да се сви објекти прво дезинфикују а онда и да се створе хигијенски услови у којима функционишу. За сада је ситуација под контролом а ми ћемо наставити да радимо по плану,” рекао је Аритоновић.

Дисциплином ћемо се вратити у нормалне токове живота,  поручују из одељења инспекције и апелују на грађане да и даље воде рачуна о хигијени, мерама и препорукама које прописују надлежне институције.

Check Also

Петковић: Курти изазвао сукоб на северу КиМ јер не жели да формира ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је данас да је Аљбин Курти …