Главна / Вести / Србија / У Србији 100 нових случајева корона вируса, једна особа умрла

У Србији 100 нових случајева корона вируса, једна особа умрла

У Србији је, у последња 24 часа, потврђено 100 нових случајева корона вируса, а још једна особа је преминула.

У Србији су данас до 15 сати потврђена укупно 10.833 случаја КОВИД- 19. Од последњег извештаја тестирани су узорци 6.198 особа, од којих је 100 позитивно, објављено је на сајту Ковид19.рс

До 15 сати данас тестирана је укупно 196.881 особа која је испуњавала критеријуме дефиниције слуцаја. Хоспитализовано је 766 особа, док је на респиратору тренутно 13 пацијената. Излецено је 5.067 пацијената.

У последња 24 цаса преминула је једна особа, тако да је укупан број преминулих од поцетка епидемије 235. У последња 24 сата проценат позитивних у односу на број тестираних на КОВИД-19 је 1,61 одсто. Проценат смртности је 2,17 одсто.

У домовима за старе и установама соц.заштите 164 заражених

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, закључно са данашњим даном, потврђено је присуство вируса Ковид- 19 код 132 корисника и 32 запослена.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите је 475, а број излечених запослених у тим установама је 181, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Присуство Ковида -19 потврђено је у геронтолошким центрима у Нишу, Обреновцу, Алексинцу (“Јеленац”), Књажевцу, Дому за смештај старих лица у Смедереву, Дому за децу и омладину ””Душко Радовић”” у Нишу, Центрима за породични смештај и усвојење у Београду и Нишу, Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину, Дому за смештај одраслих лица Кулина.

Вирус корона регистрован је и у домовима за смештај одраслих и старијих, ””Миљаковачки виногради”” и “Нада” у Београду, ””Радост”” и ””С.Никола”” у Неготину, ””МелиорВита” и “Гардош” у Земуну и “Ескулап центар” у Нишу.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени код којих постоји таква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији, подсећају у саопштењу.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Годишњица “Олује” – 27 година од прогона Срба из Хрватске

На данашњи дан, пре 27 година, хрватска војска је на подручју тадашње Републике Српске Крајине …