Главна / Друштво / Сушица већ десет дана без воде

Сушица већ десет дана без воде

У Сушици, селу поред Грачанице, већ десет дана нема воде. Мештани су о томе обавестили локалну самоуправу и канцеларију Регионалног водовода у Грачаници који су обећали да ће покушати да реше проблем водоснабдевања.

Председник локалног савета Сушице Марко Симић је казао да су поједина домаћинства у Сушици већ 10 дана без воде, те да се сумња да су квар проузроковале водоводне пумпе које се налазе у Кишници.

“У зависности од тога где се налазе куће, неки мештани су већ 10 дана без воде, а неки и дуже”, казао је Симић.

Симић је казао да су о проблему обавестили педставнике Општине Грачаница и канцеларију Регионалног водовода који су им, како је казао, рекли да ће покушати да реше проблем водоснабдевања.

Мештанка Биљана Баћевић је у телефонској изјави за РТВ Ким казала да је нестанку воде претходила рестрикција, која је трајала месец дана. Њено домаћинство је седми дан без воде.

“Вода је нестајала у току дана на 7-8 сати, или нестане у поноћ и дође сутрадан око 3 или 4. Ово је седми дан како уопште немамо воду, не долази чак ни ноћу. Пре неко вече је дошла на 45 минута”, казала је Баћевићева.

И становници насеља Падалиште у Грачаници имају исти проблем. Како би изразили незадовољство што већ недељу дана немају воду, они се окупљају испред зграда у нади да ће надлежни решити проблем водоснабдевања.

Извор: РТВ КиМ

Check Also

У Грачаници у току вакцинација против сезонског грипа

Вакцинацију против сезонског грипа треба започети у периоду јесени, у октобру и новембру, да би …