Главна / Вести / Косово и Метохија / Блик: Ђоковић у политичкој мисији, бори се за окончање независности Косова

Блик: Ђоковић у политичкој мисији, бори се за окончање независности Косова

 

Чувени швајцарски “Блик” пише како је српски тенисер Новак Ђоковић човек из сенке који ће се борити за повлачење признања независности Косова, односно широм света причати како би то требало да буде исправна одлука, преноси Блиц.
То је једна од главних тема у Швајцарској пише овај медиј и наводи да је министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је да ће у борби за повлачење признања Косова “користити своје брендове”, као што је између осталог и Ђоковић.

“Новак је увек питао шта можемо да урадимо, радовао се сваком повлачењу признања Косова. Многи светски државници су ме питали за њега, а ја сам га звао да им пошаље лоптицу или рекет са аутограмом”, рекао је Дачић.

Швајцарски лист подсетио је на славље српске репрезентације након освајања првог историјског АТП купа и песме “Видовдан” коју је објавио Новак певајући у свлачионици. Након тога су уследили напади Албанаца али и дипломата са Косова.

Блик истиче да је “Ђоковић као лоптица у свађи Србије и Косова”.

“Још почетком године овај 32-годишњак доспео је између фронтова. И сад наводно Ђоковић треба да помаже како би се окончала самосталност Косова. Каква је тачно улога броја један није познато, али он је свој националистички став показао пре много година. Када је такозвано Косово прогласило независност 2008. године, Новак је рекао: “Спремни смо да бранимо оно што је наше! Косово је Србија!”, пише Блик.

Овај медиј додаје да је Ђоковић више пута говорио како нема амбиције да се бави политиком, са чим нису сагласни Швајцарци који пишу како ће он имати велику улогу, и то ускоро.

Извор: Блиц, Косово онлине

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …