Главна / Друштво / Гораждевац: Косовска полиција намерава да уклони српске заставе

Гораждевац: Косовска полиција намерава да уклони српске заставе

Да постоји идеја да се из Гораждевца уклоне српске заставе председнику привременог органа у Гораждевцу Милошу Димитријевићу пренео је командир полицијске станице у Пећи Нуе Никола. Димитријевић тврди да је већ два пута поводом овог проблема ишао на разговор у станицу полиције, када му је сугерисано да скине заставу.

Председник привременог органа у Гораждевцу Милош Димитријевић казао је да је овај проблем пријављен ОЕБС-у, канцеларији Европске уније и осталим представницима међународне заједнице.

“Видимо да је међунардона заједница реаговала ОЕБС је разговарао са мном данас. Шта ће даље да се предузме и како ће даље да се односе ја не знам али знам да ја заставу да скидам нећу”, казао је Димитријевић

На многим местима на Косову и Метохији постављене су заставе Албаније, неретко и осталих држава. Димитријевић се пита како је могуће да само једна смета органима полиције и то у српској средини.

“Ми као Срби треба да имамо своју заставу и обележја на овим просторима. Нама не смета ни једна застава других држава које су постављење широм Косова и Метохије и самом граду Пећи”, рекао је Димитријевић.

Регионални портпарол Полиције Косова за Пећ Фадиљ Гаши у краткој телефонској изјави за Радио Гораждевац је рекао да о томе нема информације и упутио нас на командира полицијске станице у Пећи, Нуе Николу, који и поред бројних покушаја да ступимо у контакт није одговарао на наше позиве и поруке.

Извор: Радио Гораждевац

Check Also

Тужна слика гробаља на централном Космету

На највећем православном гробљу на Косову и Метохији у Приштини, за летње задушнице мало је …