Главна / Вести / Србија / Вучић са амбасадорима Квинте – о изборима, региону и корони

Вучић са амбасадорима Квинте – о изборима, региону и корони

Председник Србије Александар Вучић састао се амбасадорима земаља Квинте – Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и са шефом Делегације Европске уније у Србији, са којима је разговарао о европским интеграцијама Србије, предстојећим изборима и ситуацији у региону.

Током разговора председника Александра Вучића и амбасадора Квинте речено је да треба радити на добрим суседским односима у циљу пуне стабилизације политичких прилика у региону.

Саговорници су закључили да је важно да избори буду одржани у доброј изборној атмосфери и да све странке имају фер кампању, као и да гласачи буду мотивисани да изађу у што већем броју.

Тема разговора био је и прошлонедељни видео-конференцијски састанак ЕУ – Западни Балкан, као и застој дијалога са Приштином, владавина права и ситуација у региону.

У, како се наводи у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника, отвореном, конструктивном и садржајном разговору истакнуто је да треба радити на добрим суседским односима у циљу пуне стабилизације политичких прилика у региону.

Амбасадори земаља Квинте и шеф Делегације ЕУ изразили су задовољство борбом против заразне болести ковид 19.

Председник Вучић захвалио је на помоћи ЕУ и САД, коју смо добили током пандемије, и обавестио амбасадоре о економској ситуацији и програму за опоравак привреде након пандемије.

Извор: РТС

 

Check Also

Одаловић: Београд тражи масовне гробнице, Приштина не одговара на наше захтеве

Претрага терена на локалитету рудника Штаваљ у општини Сјеница, почела је пре осам дана по …