Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић очекује успешну сарадњу са Лајчаком

Дачић очекује успешну сарадњу са Лајчаком

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић захвалио је данас Словачкој на континуираној подршци евроинтеграцијама Србије, као и на прицнипијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и проналажењу одрживог решења за питање Косова и Метохије.

У разговору са новим амбасадором Словачке у Србији Федором Росохуом, Дачић је изразио уверење да ће сарадња са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Мирославом Лајчаком бити успешна и конструктивна, као што је била у време када је обављао функцију министра спољних послова Словачке.

Како је саопштило Министартсво спољних послова, Дачић и амбасадор Словачке су оценили да су билатерални односи две земље традиционално добри и пријатељски.

На састанку је истакнута неопходност продубљивања билатералних односа и даљег јачања у свим областима од заједничког интереса.

Саговорници су изразили задовољство што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог на свим нивоима и спремност да се он настави и убудуће.

Амбасадор Росоха пренео је спремност Словачке да са Србијом настави интензивну комуникацију и сарадњу на свим пољима.

Поновио је да Словачка остаје привржена свом принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова, као и да ће његова земља и убудуће наставити да пружа пуну подршку европским интеграцијама Србије.

Извор: Танјуг

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …