Главна / Друштво / Због ниског нивоа Грачаничког језера, ситуација у Сушици критична

Због ниског нивоа Грачаничког језера, ситуација у Сушици критична

Због изузетно ниског нивоа Грачаничког језера већ дуже време на централном Космету на снази су рестрикције воде од 22-07 сати ујутру. Међутим, у неким срединама воде нема и по неколико дана заредом. Најкритичнија ситуација је у селу Сушица, чији мештани су без воде већ више од две недеље.

Мештани овог села видно су узнемирени јер у току пандемије коронавируса када о хигијени морају највише бринути они немају воду ни за пиће.

“Ово није проблем са којим се мештани Сушице суочавају само ове године, он траје годинама уназад. Ово није нерешиво, само ако будемо упорни можемо да превазиђемо овај проблем,”  рекла је Татјана Јовановић из Сушице.

Надлежни из регионалног водовода су благовремено били обавештени о постојећем проблему, али још увек, како истичу мештани Сушице, нису добили одговор.

“Ми не знамо у чему је проблем, али би то морали да знају из предузећа за водоснабдевање из Приштине. Они су наводили многе разлоге, али мислим да само нису озбиљно приступили овом проблему. Треба да коначно ангажују стручњаке, нађу проблем и једном за сва времена реше водоснабдевање Сушице,”  за РТВ Грачаница рекао је Радован Филић из Сушице.

Председник Локалног савета Сушице Марко Симић апелује на све надлежне институције да услише апел мештана овог села, и да коначно и у најскоријем року реше проблем.

Због, како истичу мештани Сушице, неиздрживог стања одржали су збор грађана са кога су још једном упутили апел за решавање овог њиховог проблема.

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …