Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Подељени лекови и храна, нема новозаражених у српским срединама на Косову

Ђурић: Подељени лекови и храна, нема новозаражених у српским срединама на Косову

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је вечерас да су у општинама Гњилане, Звечан, Витина, Вучитрн, Косовска Каменица и Лепосавић подељени лекови и пакети са храном социјално угроженом становништву и да у српским срединама на Косову није било инфицираних коронавирусом у последња 24 сата.
„У општинама Гњилане и Звечан набавили смо и дистрибуирали неопходне лекове и храну грађанима. У општинама Витина, Вучитрн и Исток обезбедили смо лекове. У општини Косовска Каменица обезбедили смо и поделили лекове за 126 лица и пакете са храном и хигијенским средствима за социјално угрожене породице”, навео је Ђурић у редовном извештају на свом Инстаграм налогу.

У општини Лепосавић лековима смо снабдели 177 лица и већи број породица основним животним намирницама. У Грачаници обезбедили смо 80 џакова брашна социјално угроженим породицама, прецизирао је директор Канцеларије за КиМ.

Додаје да у Лепосавићу и Штрпцу почиње са радом зелена пијаца.

Ђурић је потврдио да у већински српским срединама на Косову нема новооболелих од коронавируса и али да је у последња 24 сата од последица коронавируса преминула једна особа.

„До данас је укупно оболело 116 особа, излечене су 104, а преминуло је 10 лица. Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (24),Зубиног Потока (24). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (1) и Студентски центар Косовска Митровица (1)“, прецизирао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је додао да је лице из Зубиног Потока преминуло, Једно лице из Лепосавића је излечено и да је у последња 24 часа тестирано 10 лица.

„До сад је тестирано 1.476 лица из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић. Радимо на утврђивању контаката свих заражених лица”, навео је Ђурић у извештају.

Извор: Kosovo online

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …