Главна / Друштво / Почела изградња пута и канализације за повратнике у Пећи

Почела изградња пута и канализације за повратнике у Пећи

 

Почели су радови на изградњи пута и канализације у два насеља дуж регионалног пута Пећ – Рожаје, „7. септембар и Џемаиљ Када, у којима живи око 100 породица повратника из албанске, српске, египћанске и ромске заједнице.

Од изградње пута и канализације на четири локације ће директну корист имати 76 породице, а према речима мештана то ће умногоме олакшати и унапредити њихов свакодневни живот. „На пут и канализацију чекамо пуних 20.година и зато хвала свима који су ово омогућили“, истакли су присутни мештани.

Почетку радова на овом инфраструктурном пројекту присуствовали су испред Министарства за заједнице и повратак, саветник за интеграцију заједница, гдин. Марко Станојевић, саветник за повратак, гдин. Милош Станковић, заменик градоначелника Пећи, гдин. Фатмир Аслани, као и партнери из Међународне организације за миграције (ИОМ).

Пројекат изградње пута и канализације за повратнике у општини Пећ реализује се у оквиру програма „Повратак и реинтеграција (ЕУ-РРК) фаза 5“, који финансира Канцеларија Европске уније и Министарство за заједнице и повратак, а спроводи ИОМ у 11 косовских општина. Укупна вредност пројекта је 42.817 евра.

Извор: Саопштење

Check Also

У Северној Митровици породична трагедија, убијене две особе, осумњичени ухапшен

Две особе убијене су јутрос у Северној Митровици, а осумњичени је ухапшен, потврдио је за …