Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић: Никада се неће остварити Тачијеви снови о Бујановцу, Прешеву и Медвеђи

Марко Ђурић: Никада се неће остварити Тачијеви снови о Бујановцу, Прешеву и Медвеђи

Одлично је што Тачи још једном подсећа цео свет на право лице своје политике. Аутономна покрајина Косово и Метохија и општине Бујановац, Прешево и Медвеђа јесу и биће део исте државе – Републике Србије. Хашим Тачи може да сања и томе како ће самопроглашеном Косову припојити Тахити или Јамајку, али то се никада неће догодити, као што се неће остварити ни његови снови о Бујановцу, Прешеву и Медвеђи – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Уместо што сања великоалбанске снове, Тачи би требало да почне да размишља о новом занимању, јер време великоалбанских националних бардова и ратних поглавица је неповратно завршено.

Тачију, међутим, можемо да обећамо да, када Косово и Метохија и фактички поврати статус какав има по Резолуцији 1244, између поменутих општина и јужне српске покрајине неће бити никаквих административних прелаза, и да ће житељи Косова и Метохије за којима не постоје потернице Републике Србије моћи слободно да се крећу по читавој територији своје државе Србије – каже се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …