Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: За 25 албанских социјално-угрожених породица поводом Бајрама донирани храна и хигијенски пакети

Ђурић: За 25 албанских социјално-угрожених породица поводом Бајрама донирани храна и хигијенски пакети

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је вечерас да су за 25 албанских социјално-угрожених породица у селима Клокот и Могила поводом предстојећег празника Бајрама обезбеђени и подељени пакети са храном, хигијенским средствима и брашном.

Ђурић је у дневном извештају о ситуацији на КиМ навео да су у општини Витина обезбеђена хигијенска средства за амбуланте у Клокоту и Врбовцу, док су општинама Исток и Ново Брдо обезбеђени и подељени лекови.

“У општини Косовска Каменица обезбедили смо и поделили лекове за 116 лица и пакете са храном и хигијенским средствима за социјално угрожене породице и медицински материјал и заштитну опрему за амбуланте. У општини Лепосавић лековима смо снабдели 89 лица и већи број породица основним животним намирницама”, прецизирао је директор Канцеларије за КиМ.

У дневном извештају се наводи да је ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Северној Митровици Здравко Витошевић изјавио је да се за две недеље очекује почетак редовне наставе и полагање испита.

Ђурић је у данашњем извештају на Инстаграм профилу навео да нема регистрованих новооболелих у већински српским срединама на Косову, да је до данас укупно оболело 116 лица, излечено је 105 а десет особа је преминуло.

Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (24), Зубиног Потока (24). Последња регистрована оболела особа смештена је у КБЦ Косовска Митровица, прецизирао је директор Канцеларије за КиМ.

“Једно лице из Лепосавића је излечено. У последња 24 сата није било тестирања у општинама Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић (укупно тестирано 1476 лица)”, навео је Ђурић у дневном извештају и ситуацији на КиМ.

Извор: Косово онлине

Check Also

Сава Јањић: Покајање означава промену ума, срца, начина живота

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић на духовној трибини у Грачаници, рекао да је покајање …