Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић честитао Рамазански бајрам

Ђурић честитао Рамазански бајрам

Директор канцеларије за КиМ честитао је свим грађанима исламске вероисповести Рамаѕански бајрам.

“У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име старешинству и свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије, упућујем најискреније честитке поводом сутрашњег великог верског празника Рамазанског бајрама.

Узвишени празнични дани доносе нам духовне поруке да су правда, разумевање, љубав и заједништво, традиционалне и непролазне вредности, уткане у саме основе ислама.

Негујући те вредности, пронађимо у себи осећаје слоге, самилости и толеранције, пружимо руке и отворимо наша срца према свим људима добре воље, нарочито према убогима и болеснима, што ће уједно бити и наш путоказ ка зближавању, доброти и милосрђу.

На тај начин допринећемо и афирмацији међуверског и међунационалног склада, а разлике међу нама, које ћемо чувати и неговати као најдрагоценије богатство, учиниће наше друштво и нашу државу успешнијом, богатијом и бољом.

Желим вам да предстојеће празничне дане проведете у миру и благостању и да их испуните добрим здрављем и сваком могућом срећом, а да духовне поруке великог празника буду свима нама додатни подстицај за изградњу боље будућности сваког појединца и друштва у целини”.

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …