Главна / Вести / Србија / Дачић у Крупњу: За вас је ово нови почетак, а за нас својеврсна хуманитарна и морална обавеза

Дачић у Крупњу: За вас је ово нови почетак, а за нас својеврсна хуманитарна и морална обавеза

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић обратио се на церемонији отварања зграде за избегле породице у Крупњу, у оквиру реализације Регионалног стамбеног програма у Републици Србији у оквиру Потпројекта 5.

Регионални стамбени програм има за циљ да стамбено збрине и обезбеди најугроженије породице са простора бивше Југославије које имају статус избеглих лица. Програм се спроводи у нашој земљи, али и у Републици Хрватској, Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Министар Дачић је, овом приликом, рекао да је усељење у станове већ реализовано у марту месецу ове године, али да обзиром на околности које смо имали у вези са борбом против епидемије новог корона вируса, сада користи прилику да честита нашим сународницима и корисницима Програма усељење у њихове нове домове.

“За вас и ваше породице ово је нови почетак, а за нас који смо били укључени у преговоре и реализацију Регионалног програма стамбеног збрињавања, ово је својеврсна хуманитарна и морална обавеза”, истакао је министар Ивица Дачић.

Министар је истакао да је у оквиру овог Потпројекта планирана додела 1.847 стамбених решења, а од тог броја 827 станова у 25 локалних самоуправа.

“Регионални стамбени програм по многим оценама из међународне заједнице представља успешан пример сарадње у региону и доказ је да је могуће узајамно сарађивати на бази поштовања, разумевања и сагласности о заједничким интересима. Надамо се да ћемо наставити у истом духу и проширити нашу сарадњу, а све у циљу стварања услова за бољи квалитет живота свих наших грађана и развој целог друштва”, рекао је министар Дачић.

Он је са задовољством најавио да ускоро можемо очекивати усељење зграда у Свилајнцу, Севојну, Бачком Петровцу и Бачкој Паланци, као и да је завршен комплекс зграда са 276 станова у Новом Саду.

“Колико сутра, доделићемо кључеве за 20 станова који су изграђени у Ваљеву”, рекао је Дачић и још једном честитао корисницима усељење у њихове нове домове и пожелео им срећну и безбрижну будућност.

Извор: ТВ Мост, Министарство спољних послова

Check Also

Дрецун: Све спремно да Приштина уђе у Савет Европе

Председник Одбора Скупштине Србије за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да верује да је …