Главна / Друштво / Трајковић: Радимо на трајном решењу проблема реке Грачанке

Трајковић: Радимо на трајном решењу проблема реке Грачанке

Са првим топлијим данима мештани Лапљег Села се изнова већ трећу годину заредом суочавају са великим проблемом загађења реке Грачанке која протиче и кроз ово село. Већ сада је селом почео да се шири непријатан мирис и може само да се предпостави како ће бити са растом дневних температура.

Мештани Лапљег Села већ годинама траже помоћ, апелују на све институције, боре се против непријатног мириса свим средствима али противник у овом случају несносан смрад односи убедљиву победу.

“Не схватљиво ми је да не могу годинама да нађу починиоца који испушта отпадне воде. Не дозвољавамо деци да буду у дворишту преко лета, не можемо ми више да живимо са овим неподношљивим смрадом, чак су неки мештани који живе поред саме реке наговестили да ће продати куће јер из године у годину ово постаје неиздрживо,” рекао је за РТВ Грачаница мештанин Лапљег Села Зоран Трајковић.

Локална самоуправа упозната са проблемом и све већим незадовољством и огорчењем мештана, најављује за почетак реализацију привременог пројекта док се не стекну услови за трајно решење које је договорено још прошле године са надлежним институцијама.

“Општина ће покушати да са министарством реши проблем око загађења, раније су имали мање слуха али се надам да ће схватити овај проблем и да ће се озбиљније позабавити. Општина је као што је председник општине Грачаница Срђан Поповић и обећао радити на пројекту трајног решења а то је нова канализациона мрежа, ускоро ће почети и хитно решавање што подразумева природне базене воде и прочишћиваче, на томе увелико ради  одељење за Урбанизам општине Грачаница” рекао је директор Јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић.

Радови на реализација привремених каскадних брана, како сазнаје РТВ Грачаница, почеће у зависности од епидемилошке ситуације односно са престанком важења ванредних мера.

 

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …