Главна / Вести / Косово и Метохија / Шарковић: Пожар у Беркову лоша порука повратницима

Шарковић: Пожар у Беркову лоша порука повратницима

Председник Привременог органа општине Клина Божидар Шарковић потврдио је за Косово онлајн да је у повратничком селу Берково у овој општини запаљена кућа повратника Жарка Вучковића, саграђена прошле године средствима Министарства за повратак и заједнице.

“Комшија је приметио да је кућа горела и то је пријавио полицији, која је дошла да обави увиђај, ја сам их тамо затекао, али ми нису дозволили да уђем у кућу и сликам”, рекао је он.

Додао је да породица Вучковић живи у расејању у Грдици код Краљева и да су намеравили да ових дана дођу у Берково.

“Кућа није изгорела, али ово је лоша порука повратницима и Србима који овде живе. У Беркову живи десетак породица, изграђено је петнаестак кућа, има доста обрадиве, квалитетне земље али овакви догађаји утичу да се мало њих одлучује на повратак и останак”, рекао је Шарковић.

Према његовим речима полиција никад не пронађе и казни починиоцде оваквих кривичних дела а ово је још један у низу атака на имовину Срба повратника у општини Клина.

Раније данас информацију о пожару објавио је на свом Твитер налогу министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић, који је потом објавио и слике унутрашњости куће где се виде последице паљевине.

Извор: Косово онлине

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …