Главна / Вести / Србија / Други дан без мртвих од короне у Србији: За последња 24 часа заражено 67 људи

Други дан без мртвих од короне у Србији: За последња 24 часа заражено 67 људи

Према последњим подацима, у Србији је регистровано 67 нових случајева коронавируса. Од тог броја, 28 њих је из Смедерева. У последња 24 часа без жртава.

У Србији су од последњег извештаја тестиране 3.644 особе, од који је 67 било позитивно на коронавирус.

У последња 24 часа није било преминулих од ковида 19. Пре два дана, после 59 дана од првог смртног случаја, такође није било жртава, док је јуче преминула једна особа.

Хоспитализовано је укупно 658 особа, од којих је 12 на респираторима, а излечено је 5.857.

Епидемија коронавируса се стишава, али се и даље повремено јављају локална жаришта и то углавном у радним колективима, јер су затворени простори у којима људи проводе више сати – најризичнији, објашњавају епидемиолози.

Једно од мањих жаришта тренутно је у Зајечару, у тамошњем позоришту укупно је 14 заражених, али нико нема тежу клиничку слику.

У турској фабрици “Кајзен” у Смедереву код још две особе потврђено је присуство коронавируса, тако да су у тој фабрици до сада потврђена укупно 23 случаја. Сви су хоспитализовани. За још око 50 њих се чекају резултати.

Имунолог Срђа Јанковић рекао је за РТС да је епидемиолошка ситуација повољна, али да споро опада број новооткривених случајева на дневном нивоу. Рекао је да се нада ће током лета да буде дан без новооболелих од ковида 19.

Извор: РТС

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …