Главна / Вести / Србија / Данас почиње исплата 100 евра грађанима који су се пријавили

Данас почиње исплата 100 евра грађанима који су се пријавили

Данас почиње исплата новчане помоћи у износу од 100 евра у динарској противвредности за све грађане који су се пријавили телефоном или преко сајта идп.трезор.гов.рс.

Дневно ће се уплаћивати новац на рачуне око пола милиона грађана, а том динамиком очекује се да ће до 1. или 2. јуна бити завршене све исплате за оне који су се пријавили за помоћ.

Крајњи рок за пријаву је 5. јун, а онима који се буду пријавили последњег дана, новац ће бити исплаћен на рачуне банака до 7. јуна.

Грађани могу да се пријаве преко портала Управе за трезор идп.трезор.гов.рс или путем контакт – центра на број телефона 0800 101 100.

Укупно 4.000.000 грађана Србије пријавило се за једнократну новчану помоћ од 100 евра закључно са суботом, објавио је министар финансија Синиша Мали на свом Инстаграм профилу.

Прво је исплата ове новчане помоћи почела за пензионере 15. маја, а за око 160.000 корисника новчано-социјалне помоћи 21. маја.

Влада Србије усвојила је 24. априла уредбу о исплати 100 евра свим пунолетним држављанима наше земље са пребивалиштем у Србији и важећом личном картом

Извор: РТС

Check Also

Кризни штаб: Школски распуст остаје од 31. децембра

Кризни штаб донео је данас одлуку да се школски распуст не помера и он ће …