Главна / Друштво / Обијена Електро-техничка школа у Сушици. Школу обишао председник општине Срђан Поповић

Обијена Електро-техничка школа у Сушици. Школу обишао председник општине Срђан Поповић

У току викенда, у касним ноћним сатима, лопови су обили Електро-техничку школу “Михајло Пупин” у Сушици, као и неке од просторија Основне школе Свети Сава. Обе школе налазе се у истој згради. Из кабинета Електро-техничке школе, лопови су однели компјутер и причинили мању материјалну штету, док су покушали да изврше крађу и обију и канцеларије Основне школе, али им то није пошло за руком.

Радници Електро-техничке школе јутрос су вршили генерално чишћење просторија у оквиру припрема за рад школе и приликом доласка установили да је извршен упад у школу. Истог момента обавештена је полиција, која је извршила увиђај.

– Разбојници су ушли кроз прозор, однели један рачун новије генерације, а када нису могли да прођу кроз врата која воде из кабинета до осталих просторија, обили су врата од фискултурне сале. Упали су и у зборницу, извршили преметачину, упали у пар канцеларија, где су ив+звршили преметачину папира. Покушали су да скину неке рачунаре које нису узели, само су почупали каблове и однели један рачунар и пратећу опрему – каже директор Електро-техничке школе Милан Димитријевић.

Место пљачке обишао је и председник општине Грачаница Срђан Поповић који је нагласио да је по први пут, осим пљачки кућа и других објеката, обијена и школа.

– Крађе, обијање кућа, ево сада и институција, постало је свакодневница код нас. Оно што забрињава је то што починиоци никако да се пронађу.То свакако охрабрује те људе који се баве оваквим делима, да могу да прођу некажњено и зато се ова дела и понављају. И овог пута апелујем на полицију и на све безбедносне структуре да се озбиљно позабаве овом ситуацијом која је у нашој општини све учесталија. Пре две недеље однет је банкомат испред Дома културе и нема никаквих резултата. Ако желимо безбедну општину, ако желимо да живимо безбедним животом, морамо превентивно да се позабавимо оваквим стварима и решење ово – рекао је председник општине Срђан Поповић.

Полиција је извршила увиђај, остаје да се сачека да ли ће овог пута истрага открити починиоце.

 

 

 

 

 

Check Also

Пљачке продавница у Прековцу код Новог Брда

Две продавнице опљачкане су током ноћи у селу Прековце код Новог Брда, а пљачкаши су …