Главна / Друштво / Обијена Електро-техничка школа у Сушици. Школу обишао председник општине Срђан Поповић

Обијена Електро-техничка школа у Сушици. Школу обишао председник општине Срђан Поповић

У току викенда, у касним ноћним сатима, лопови су обили Електро-техничку школу “Михајло Пупин” у Сушици, као и неке од просторија Основне школе Свети Сава. Обе школе налазе се у истој згради. Из кабинета Електро-техничке школе, лопови су однели компјутер и причинили мању материјалну штету, док су покушали да изврше крађу и обију и канцеларије Основне школе, али им то није пошло за руком.

Радници Електро-техничке школе јутрос су вршили генерално чишћење просторија у оквиру припрема за рад школе и приликом доласка установили да је извршен упад у школу. Истог момента обавештена је полиција, која је извршила увиђај.

– Разбојници су ушли кроз прозор, однели један рачун новије генерације, а када нису могли да прођу кроз врата која воде из кабинета до осталих просторија, обили су врата од фискултурне сале. Упали су и у зборницу, извршили преметачину, упали у пар канцеларија, где су ив+звршили преметачину папира. Покушали су да скину неке рачунаре које нису узели, само су почупали каблове и однели један рачунар и пратећу опрему – каже директор Електро-техничке школе Милан Димитријевић.

Место пљачке обишао је и председник општине Грачаница Срђан Поповић који је нагласио да је по први пут, осим пљачки кућа и других објеката, обијена и школа.

– Крађе, обијање кућа, ево сада и институција, постало је свакодневница код нас. Оно што забрињава је то што починиоци никако да се пронађу.То свакако охрабрује те људе који се баве оваквим делима, да могу да прођу некажњено и зато се ова дела и понављају. И овог пута апелујем на полицију и на све безбедносне структуре да се озбиљно позабаве овом ситуацијом која је у нашој општини све учесталија. Пре две недеље однет је банкомат испред Дома културе и нема никаквих резултата. Ако желимо безбедну општину, ако желимо да живимо безбедним животом, морамо превентивно да се позабавимо оваквим стварима и решење ово – рекао је председник општине Срђан Поповић.

Полиција је извршила увиђај, остаје да се сачека да ли ће овог пута истрага открити починиоце.

 

 

 

 

 

Check Also

Косовским боксерима поново забрањен улазак, не могу на Светско првенство у Београд

Косовски боксери су и данас враћени са прелаза Мердаре и њима није дозвољено да наставе …