Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: У последња 24 часа није било тестираних у општинама са српском већином на КиМ

Ђурић: У последња 24 часа није било тестираних у општинама са српском већином на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је вечерас да у последња 24 часа није било тестираних лица на инфекцију ковид-19 у општинама са српском већином на Косову и Метохији.

Ђурић је у дневном извештају о ситуацији на КиМ прецизирао да је до сад тестирано 1.500 лица и указао да нема регистрованих новооболелих у већински српским срединама.

“До данас је укупно оболело 116 особа, 105 је излечено, а 10 лица је преминуло. Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (24), Зубиног Потока (24). Оболела особа смештена је у КБЦ Косовска Митровица (1)”, навео је Ђурић у данашњем дневном извештају на Инстаграм профилу.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да су у општини Гњилане набављени и дистрибуирали лекови и храна грађанима, док се општини Звечан такође свакодневно обезбеђују лекови и храна грађанима.

“У општини Ново Брдо обезбедили смо и поделили пакете помоћи са храном и хигијенским средствима за социјално угрожене породице. У општини Косовска Каменица обезбедили смо и поделили лекове и пакете са храном и хигијенским средствима. У општини Лепосавић снабдели смо већи број породица основним животним намирницама”, навео је Ђурић у дневном извештају о ситуацији на Косову и Метохији.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …