Главна / Вести / Србија / Дачић: Напредак Регионалног стамбеног програма наш је заједнички успех

Дачић: Напредак Регионалног стамбеног програма наш је заједнички успех

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић присуствовао је данас у Смедеревској Паланци полагању камена темељца за изградњу 15 станова за избегличке породице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске у оквиру реализације Регионалног стамбеног програма.

У свом обраћању министар Дачић, који је и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица, истакао је задовољство поводом почетка градње зграде с 15 станова чији је завршетак планиран за јануар наредне године.

Изградња 15 станова у Смедеревској Паланци део је Потпројекта 9 Регионалног стамбеног програма, вредан је више од 25 милиона евра и предвиђа изградњу укупно 1.080 стамбених решења.

„Имам привилегију, али и посебно задовољство, да последњих неколико година будем редован и непосредан учесник на различитим догађајима широм наше земље којима обележавамо успешну реализацију различитих фаза у спровођењу Програма. Напредак Програма је наш заједнички успех и потврда наше посвећености на реализацији постигнутих договора о интеграцији избеглица у Србији”, нагласио је министар.

Министар је поновио да је реализација Регионалног стамбеног програма важан сегмент решавања питања избеглица, да је наша држава дуго и упорно радила да дође до постигнућа и међународних похвала за наш учинак, и нагласио да ће Влада Републике Србије наставити да подржава Регионални стамбени програм док све избегличке породице не буду трајно збринуте.

 

 

 

Извор: МСП

Check Also

Вучић: Србија четврта у Европи по стопи вакцинације, брзо и друга

Србија је тренутно четврта у Еворпи по стопи вакцинације у односу на број становника, а …