Главна / Друштво / У српским срединама још један дан без новооболелих од коронавируса

У српским срединама још један дан без новооболелих од коронавируса

Према извештају Кризног штаба општине Косовска Митровица у последња 24 сата није забележен ниједан нови случај оболелих од коронавируса, па је повољна епидемиолошка ситуација у српским срединама на Косову настављена и данас.

Од 116 особа, колико је од почетка избијања пандемије регистровано у спрским срединама на Косову, излечено је 105 пацијената, док се једна особа још налази на Инфективном одељењу Клиничко – болничког центра у Северној Митровици.

Борбу са вирусом ковид– 19 изгубило је 10 особа.

Највише оболелих забележено је у Северној Митровици, где су коронавирусом биле заражене 43 особе, успешно је излечено њих 40, док су три лица преминула.

На територији општине Зубин Поток оболело је 24, од којих су 22 пацијента изечена, а двоје је преминуло, док је у Звечану коронавирусом било заражено 25 особа, 24 је излечено и једно лице је преминуло.

У најсевернијој општини Лепосавић коронавурис је регистрован код 24 особе, 19 пацијената је успешно излечено, а четворо је изгубило битку са тим вирусом.

На Инфективном одељењу КБЦ у Косовској Митровици лечи се један пацијент док је Студентски центар, где су на опоравку били лакши случајеви заражених коронавирусом, затворен и детаљно дезинфикован.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Вучић упутио саучешће поводом смрти Предрага Марића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти Предрага Марића, начелника Сектора за …