Главна / Друштво / Ђурић: Настављена дистрибуција хране и лекова, тестирано 30 лица на ковид-19 у последња 24 часа

Ђурић: Настављена дистрибуција хране и лекова, тестирано 30 лица на ковид-19 у последња 24 часа

 

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић саопштио је вечерас да је у последња 24 часа на коронавирус тестирано 30 лица из општина Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић и да су наставили са дистрибуцијом хране и лекова у српским срединама на Косову.
Ђурић је, у дневном извештају о ситуацији на Косову објављеном на свом Инстаграм налогу, навео да је од почетка пандемијске кризе у српским срединама на Косову тестирано укупно 1.530 лица и да у последња 24 сата није било новооболелих од коронавируса.

“До данас је оболело 116 особа, 105 је излечено а десет лица је преминуло. Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (24), Зубиног Потока (24). Оболела особа смештена је у КБЦ Косовска Митровица”, прецизирао је Ђурић у извештају.

Он је додао да су у општини Гњилане набавили и дистрибуирали неопходне лекове и храну грађанима.

“У општини Звечан свакодневно обезбеђујемо лекове и храну грађанима. У општинама Витина, Обилић, Вучитрн и Исток обезбедили смо и поделили лекове. У општини Косовска Каменица обезбедили смо и поделили лекове за 71 лице и пакете са храном и хигијенским средствима за социјално угрожене породице. У општини Лепосавић снабдели смо већи број породица основним животним намирницама и 179 лица лековима”, саопштио је директор Канцеларије за КиМ.

Извор: Kosovo Online

Check Also

Међународна кризна група: Три опције за решење косовског питања, ниједна није идеална

Међународна кризна група у изветшају о наставку процеса дијалога Београда и Приштине дала је препоруку …