Главна / Друштво / На територији општине Грачаница епидемиолошка ситуација стабилна

На територији општине Грачаница епидемиолошка ситуација стабилна

Након паузе од два месеца због пандемије коронавируса настављен је рад Скупштине општине Грачаница.
Трећа редовна седница, уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености, одржана је у галерији Дома културе у Грачаници. Одборницима су пре почетка седнице подељене маске и рукавице.
Председавајући Љубиша Караџић одборнике је упознао са предвиђеним Дневним редом од осам тачака, а потом је усвојен записник са друге редовне седнице одржане 26. фебруара ове године.
Заменик председника општине Грачаница и председник Кризног штаба Саша Данић на самом почетку је истакао да на територији локалне самоуправе није било заражених од коронавируса, а потом одборнике информисао о предузетим мерама у управљању епидемијом Ковид19.
Према њеоговим речима општина је редовно обављала дезинфекцију јавних установа и површина, заједно са омладинским организацијама и волонтерима обилазила грађане и најугроженије становништво помагала са основним животним намирницама и хигијенским средствима. Данић је казао да се редовно сарађивало са представницима здравства и помагале здравствене институције, као и да је помоћ стизала од међународних организација: Хелп-а, Данског савета за избеглице, Швајцарксе организације за развој, УНМИК-а, УНЦЕФ-а, КФОР-а.
У наставку седнице разматран је и усвојен тромесечни финансијски извештај за 2020. годину, на предлог Славише Ничића, директора Одељења за буџет и финансије.
Усвојен је и предлог одлуке о додели субвенције Туристичкој организације Грачанице за промовисање и развој туризма, на предлог председника општине Грачаница Срђана Поповића, коју је образложио председник Комисије Небојша Ћирковић.
Одобрници су разматрали и сувојили предлог за давање општинске непокретне имовине на коришћење без поступка јавног оглашавања чиме ће се омогућити рад фирме МТС д.о.о у Грачаници.
На предлог председавајућег Комисије акционара Небојше Судимца усвојен је и извештај о спровођењу конкурса за борд директора ЈКП „Екологија“ Д.Д. Грачаница, на основу којег је изабран петочлани састав.
На крају је усвојен и извештај о раду тржишне и санитарне инспекције за 2019. годину на предлог директора Одељења инспекције Милоша Аритоновића.
Под тачком разнио, председавајући Љубиша Караџић одборнике је информисао да ће се током јуна највероватније одржати још две седнице.

Извор: nasagracanica.com

Check Also

У Србији регистрована 6.051 новозаражена особа, 56 преминуло

У Србији је у последња 24 сата регистровано 6.051 новозаражених коронавирусом од укупно 19.482 тестираних. …