Главна / Вести / Србија / Ђурић: Пред грађанима 21. јуна национално одговоран задатак

Ђурић: Пред грађанима 21. јуна национално одговоран задатак

Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић поручио је данас у Сомбору да је пред грађанима Србије 21. јуна, на дан избора, национално одговоран задатак – да подрже политику која ће додатно унапредити Србију.

“Предстојеће четири недеље су прилика да позовемо људе да сви заједно будемо део успеха наше земље”, рекао је Ђурић у разговору са члановима сомборског Градског одбора СНС.

Национално окупљање грађана око приоритета националне политике, како су их дефинисали председник Александар Вучић и СНС, јесте, према Ђурићевим речима, у најнепосреднијем интересу сваког житеља Србије.

“Количина слоге и националног јединства рефлектује се на сваког од нас, а принцип политичке фрагментације и уситњавања је на уштрб наших државних и националних интереса”, објаснио је Ђурић.

Он је истакао да представници СНС никада не смеју да мисле само на предстојеће изборе, већ 20, 30 или 40 година унапред, јер то је политика коју су напредњаци донели на српску политичку сцену, и на то су веома поносни.

“И сопственим примером морамо показати да смо део онога што пропагирамо, да будемо дорасли свим својим идејама и цљевима, и тако ћемо наставити да чувамо и унапређујемо свој кредибилитет у предстојећем периоду”, рекао је Ђурић.

Чланови ГО СНС у Сомбору посебно су интересовање исказали за ситуацију на Косову и Метохију, пре свега безбедносна и демографска кретања, и Ђурић је истакао да је управо захваљујући економском напретку у последњим годинама Србија била у прилици да са више средстава помаже Србима у јужној покрајини.

“То како и колико се Србија бори за своје државне и националне интересе зависи од њене економске и политичке снаге овде, а наша странка је годинама радила да се ова земља подигне на ноге. Ми људима не продајемо маглу и празне приче, већ успешан политички производ”, рекао је Ђурић.

Он је представницима СНС поручио да могу са пуним самопуздањем да изађу пред грађане по питању КиМ, и да им објасне да су Александар Вучић и напредњаци гарант “да никада нећемо прихватити било какав диктат по питању Косова и Метохије”.

Домаћин потпредседнику СНС у Сомбору била је Душанка Голубовић, градоначелница и председница Градског одбора странке.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

ММФ потврдила раст српског БДП од 6,5 одсто

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) одржала је продуктивне разговоре са српским властима о политикама за …