Главна / Друштво / Ђурић: Дистрибуирани лекови за 136 лица, подељени пакети хране и средства за хигијену

Ђурић: Дистрибуирани лекови за 136 лица, подељени пакети хране и средства за хигијену

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић најавио је да ће се за неколико дана студенти Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици вратити на факултете, да ће априлски испитни рок бити организован у јуну, а јунски у јулу.

“За ову годину планиран је упис 1.700 бруцоша од тога њих 1.300 на буџету Србије”, написао је Ђурић у дневном извештају о ситуацији на Косову објављеном на Инстаграму.

Он је навео да су у општинама на Косову у којима живи српско и неалбанско становништво обезбедили и дистрибуирали, лекове за 136 лица, основне животне намирнице и пакете помоћи са храном и хигијенским средствима социјално угроженим породицама као и заштитне маске, средства за дезинфекцију и сапуне.

Ђурић је објавио да је евидентирана једна новооболела и једна излечена особа у већински српским срединама.

“Једно новооболело лице је из Косовске Митровице и једно излечено лице из Лепосавића. Није било тестираних лица (до сада тестирано 1.530 лица) у општинама Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић. Свакодневно радимо на утврђивању контаката свих заражених лица, навео је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

До данас је укупно оболело 117 особа, излечено је 106, а преминуло је 10 лица. Оболели су из Косовске Митровице (44), Звечан (25), Лепосавић (24), Зубин Поток (24). Оболела особа смештена је у КБЦ Косовска Митровица.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …