Главна / Друштво / Грачаница: Трећа фаза помоћи социјално угроженом становништву

Грачаница: Трећа фаза помоћи социјално угроженом становништву

У српским срединама на централном Космету у току је трећа фаза помоћи угроженим породицама, коју као и две претходне реализују представници Кризног штаба, чланови и волонтери Омладинског савета Грачанице.

Данас су обишли села Бадовац, Кишницу и Сушицу и тамошњим житељима уручили пакете помоћи као и средства за дезинфекцију.

“Обилазимо најстарије и најугроженије чланове наше општине, сваког дана смо у контакту и на терену са представницима локалне самоуправе. Нашим суграђанима смо доступни сваког дана, до сада смо скоро свим породицама којима је било потребно и по неколико пута уручили пакете помоћи у виду хране, лекова и средстава за хигијену. Само у овој трећој фази, не рачунајући претходне поделићемо око 300 пакета помоћи,” рекао је за РТВ Грачаница представник Омладиснког савета Грачаница Душан Борисављевић.

Мештани ових села истичу да им није ове помоћи не знају како би идржали период забране кретања. Како наводе, социјална помоћ је јако мала, пакети помоћи који долазе из Општине Грачаница олакшавају им живот, нарочито у периоду епидемије.

Из Кризног штаба Општине Грачаница и Омладинског савета најавили су да ће и са завршетком ове треће фазе поделе помоћи социјално угроженим породицама, наставити да раде и помажу локалном становништву на централном Космету. Како кажу, ова трећа али не последња акција, биће завршена до краја ове недеље и да ће стићи до свих којима је помоћ неопходна.

 

Check Also

Горан Ракић: Иза Српске листе стоји народ и Вучић

Представници Српске листе на челу са председником Гораном Ракићем, у седишту ЦИК-а у Приштини предали …