Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: У општинама Каменица, Лепосавић и Исток дистрибуирани храна и лекови, нема новооболелих

Ђурић: У општинама Каменица, Лепосавић и Исток дистрибуирани храна и лекови, нема новооболелих

У општинама Косовска Каменица, Лепосавић и Исток обезбедили смо и дистрибуирали лекове за 294 лица и основне животне намирнице, саопштио је вечерас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

“У Грачаници смо обезбедили већи број пакета помоћи са храном и хигијенским средствима социјално угроженим породицама, као и заштитне маске и средства за дезинфекцију. У општини Пећ смо обезбедили и поделили сетвени материјал”, прецизирао је Ђурић у дневном извештају о ситуацији на Косову.
Директор Канцеларије за КиМ је у данашњем извештају на Инстаграм профилу навео да нема регистрованих новооболелих од коронавируса у већински српским срединама на Косову.
“До данас је оболело укупно 117 особа, 106 је излечено, а 10 лица је преминуло. Оболели су из Косовске Митровице (44), Звечана (25), Лепосавића (24), Зубиног Потока (24). Оболела особа смештена је у КБЦ Косовска Митровица (1)”, прецизирао је Ђурић.
У дневном извештају се наводи да је 17 особа тестирано у последња 24 часа (до сад тестирано 1.547 лица) у општинама Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

“Делије” за малишане у општини Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас представнике Фондације „Делије“  који ће традиционално и …