Главна / Друштво / Помоћ за ромске породице у Грачаници

Помоћ за ромске породице у Грачаници

Ромским породицама у ромској махали у Грачаници данас су подељени пакети са основним животним намирницама и хигијенским средствима.

Помоћ чијој расподели је присуствовао градоначелник Грачанице Срђан Поповић, су добиле све породице у ромској махали, а укупно је подељено 165 пакета хране и хигијенских средстава, који су обезбеђени у сарадњи са Данским саветом за избеглице, Хелп-ом и Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу.

Ромску махалу обишао је и председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је још једном обећао реализацију инфраструктурних пројеката у том месту, а све у циљу унапређењу положаја и стварања бољих животних услова Рома.

„Општина је успела да обзебеди помоћ у виду пакета са животним намерницама за све ромске породице на нашој териотрији. Пре два дана имао сам састанак са представницима Рома на којем смо разговарали о проблемима са којима се суочава ова заједница и већ данас крећемо са њиховим решавањем. Успели смо да обезбедимо парецелу за гробље које ћемо и оградити. Данас смо обишли улице које је потребно асфалтирати, а покушаћемо да регулишемо и канализацију. Општина има добру сарадњу са ромском заједницом и све проблеме решавамо заједно“, казао је Поповић.

Представници Рома захвалили су се локалној самоуправи и председнику Поповићу на помоћи у тешким тренуцима и подршци у условима пандемије коронавируса.

„Захваљујемо се на данашњој помоћи, хвала на обећању да ће решити проблем гробља, средити улице и на сталној бризи за ромску заједницу“, казао је Сафет Рагипи.

Пакете са основним животним намерницама и хигијенским средствима биће подељена и осталим ромским породицама у општини Грачаница.

Општина Грачаница је до сада поделила преко 800 пакета и неколико тона брашна помоћи социјално угроженим породицама.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Чишћење водотокова након поплава

Екипе јавних служби општине Грачаница активно, и током викенда, раде на санирању последица недавних поплава …