Главна / Друштво / Рампа за робу из централне Србије

Рампа за робу из централне Србије

Након одлуке одлазеће Владе Аљбина Куртија косовска полиција и царина не дозвољавају улазак камиона са робом из централне Србије, због како је саопштено у декларацији није назначено да је упућена у “Републику Косово”.

Како РТВ Грачаница сазнаје на администравном прелазу Мердаре није ушао ниједан каомион на територију Косова и Метохије са робом из централне Србије, од јучерашњег увођења реципроцитета. Изузетак су имали само камиони који превозе робу из других земаља, и они који су у транзиту, тачније превозе робу ка Северној Македонији и Албанији.

Превозник из Чачка Миодраг Бојовић каже да нема више камиона на административном прелазу који довозе робу из централне Србије на Косово и Метохију због уведеног реципроцитета.

“Вршим превоз робе из Пољске за Албанију, и ми немамо никаквих проблема на прелазу. Чекамо само проверу, а колеге које су требале да довезу робу на КиМ морале су да се врате због нових мера које су већ почеле да се примењују,” рекао је превозник Бојовић.

Познаваоци политичких прилика на Косову и Метохији овај потез одлазеће Куртијеве Владе тумаче као придобијање гласача, приликом, како они сматрају скоре нове расподеле карата на овдашњој политичкој сцени, али и ако пребацивање “врућег кромпира” на нову косовску Владу која ће по свему судећи ову уредбу морати брзо да уклони.

Check Also

Гимназија Приштина обележила 108. година постојања

Гимназија Приштина је, као и све друге институције, након уласка међународних снага јуна 1999. године, …