Главна / Вести / Косово и Метохија / Нападнути Срби у Доњој Гуштерици

Нападнути Срби у Доњој Гуштерици

Данас су у Доњој Гуштерици нападнута двојица Срба. У њихово двориште је у поподневним часовима, ушла група четворице Албанаца и физички напала браћу Бранислава и Жику Вучића, наневши им тешке телесне повреде у пределу главе.

У ово чисто српско село група Албанаца је упала у напуштено двориште недавно преминулог стрица браће Бранислава и Жике Вучића, са намером да краду воће. Након упозорења и покушаја да одврате разбојнике, младићи Албанске националности физички су насрнули на Вучиће.

“Данас око 16.30 минута колима хитне помоћи довезена су тројица пацијената са повредама задобијеним у тучи, код двојице њих евидентне су повреде главе и посекотине а код једног од њих повреда грудног коша као и прелом ребра. Након третмана сви су они доброг здравља и пуштени су на кућно лечење, рекао је за РТВ Грачаница доктор Милан Филиповић.

Жртве овог насиља обишао је и председник Општине Грачаница Срђан Поповић.

“Имали смо до сада и пљачке и обијања кућа и пребијања и никако да се томе стане на пут. мислим да полиција коначно треба да почне да ради свој посао. Уколико се овакве ствари буду дешавале у будућности, не можемо да очекујемо нормалан живот овде, нити можемо да градимо будућност. Ми се нећемо предати. Наш народ је храбар и јак. Људи су вољни и жељни да остану на свом огњишту, ту где живе. Имали смо прилике да слушамо разнеприче око великих политичких тема, дијалога, али шта можемо да причамо, ако не можемо да решимо проблеме који стварно море српски народ овде. ниједан пљачкаш није пронађен, ниједан разбојник који је обио кућу. Ово се једноставно дешава из дана у дан и постаје свакодневница. Ако се у скорије време не буде десило да се решавају овакве ствари, ми стварно морамо да се организујемо на неки начини да сами спречимо ово што се дешава,” рекао је председник Општине Грачаница Срђан Поповић.
“Верујемо да више има разумних него неразумних људи и да се ово више неће дешавати. Да ће коначно све институције радити свој посао. на жалост, такве ствари се дешавају из дана у дан и све ово не иде у никаквом правцу нити гарантује да ће се неке ствари решавати у будућности ако институције не буду на адекватан начин реаговале. На самом почетку мог мандата имали смо свакодневне састанке са полицијом и то је ишло у неком правцу и обећавало да ће се нешто побољшати у будућности. Међутим то се не дешава. Ми смо у свакодневном контакту са нашим мештанима и ако се овај случај не буде решио , ми ћемо морати да урадимо нешто и као људи који живе овде и као општина, што ће зависити од нас, а не од институција ако у будућности не буду радиле свој посао,” додао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.
Како објашњава Жика Вучић, младићи су упали у двориште његовог стрица које је напуштено и почели да беру зову. На питање његовог брата Бранислава зашто су ушли у туђе двориште и уз упозорење да исто напусте, они су одговарали агресивно и физички насрнули, притом употребивши пајсере, металне цеви и остало оруђе.
Бранислав Вучић који је и власник продавнице, која је 4 пута обијана каже да су нападачи дошли комбијем, којим су и побегли након напада, а да су после прве опомене на њега и његовог брата насрнули металним цевима ударајући их по глави.
Случај је пријављен косовској полицији. Након интервенције у болници, жртве овог напада су биле на саслушању у полицији, а истрага је у току.

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …