Главна / Друштво / У оквиру таласа нових мера, угоститељски објекти почињу са радом

У оквиру таласа нових мера, угоститељски објекти почињу са радом

Од сутра на снагу ступа трећа фаза убалажавања мера на Косову. Овом трећом фазом између осталог предвиђено је и отварање кафића и ресторана. Међутим, ова фаза са собом носи додатне мере опреза као што су коришћење средстава за дезинфекцију, ношење маски и рукавица, као и држање социјалне дистанце. Тако ће сви власници кафића и ресторана морати да поштују ова правила, те ће столови морати да буду удаљени бар 1,5 метара, особље мора бити опремљено маскама, нема потребе за рукавицама. Средства за дезинфекцију морају бити постављена у просторијама тако да муштерије могу да их користе. Препоручено је да муштерије не прилазе шанку како би се елиминисао ризик од преношења вируса.

Власник кафића “Центар кафе” Томица Велић каже да су све радове привели крају, кафић је дезинфикован, особље је информисано о свим мерама заштите, све је спремно за сутрашње отварање.

“Применили смо све заштитне мере, и поштоваћемо све прописе које налажу институције како би избегли сваку могућност заразе, и како би заштитили наше редовне муштерије, рекао је за РТВ Грачаница власник кафића Томица Велић.

 

Check Also

Представници Канцеларије за КиМ и Министарства просвете обишли ученике у Грачаници

Ученици основних и средњих школа на територији централног Косова и Метохије данас су, након три …