Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Без новооболелих у српским срединама на КиМ

Ђурић: Без новооболелих у српским срединама на КиМ

На територији КиМ у већински српским срединама, није регистрован ниједан нови случај корона вируса, саопштио је вечерас директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Марко Ђурић.

Ђурић је на Инстаграму, у свом дневном извештају о корона вирусу, подсетио да је од почетка пандемије у већински српским срединама на КиМ од ЦОВИД-19 оболело 118 особа, да је излечено 106, а да је 10 лица преминуло.

“У последња 24 часа није било тестираних лица (до сада је тестирано 1.593 лица) у општинама Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић. Свакодневно радимо на утврђивању контаката свих заражених лица, како би евентуално новозаражени били благовремено тестирани”, рекао је.

Канцеларија за КиМ је, како је додао, у Приштини, Косову Пољу, Липљану, Клини, Истоку, Лепосавићу и Косовској Каменици, у срединама у којима живи српско и друго неалбанско становништво, обезбедила и дистрибуирала лекове, основне животне намирнице и пакете помоћи са храном и хигијенским средствима социјално угроженима.

“У Косовској Каменици смо за 28 породица које имају новорођенчад обезбедили помоћ у износу од по 10.000 динара. Општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о свим мерама Владе Србије које су уведене у циљу сузбијања вируса корона”, поручио је Ђурић.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић Куртију: Онај ко хоће да протера Србе са Косова нема право да говори шта Срби хоће

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас премијеру привремених приштинских институција …